luni, 18 martie 2024

MSM

 MSM

Molecula magică


MSM (metilsulfonilmetan) este un element component natural, netoxic, din plantele și animalele pe care le mâncăm, care se află, de asemenea, și în laptele matern. Această moleculă magică are o formă de sulf foarte utilizabil, al patrulea cel mai răspândit mineral din corpul uman și parte a complexului chimic de peste 150 de compuși (toate proteinele, cât și aminoacizii care conțin sulf, anticorpii, colagenul, pielea, unghiile, insulina, hormonul de creștere și cel mai puternic antioxidant, enzima glutation). Vegetarienii și persoanele care urmează un regim alimentar bogat în carbohidrați și sărac în proteine nu obțin MSM suficient. De asemenea, suprautilizarea antibioticelor poate contribui la carența de sulf, deoarece ucide bacteriile intestinale necesare pentru producerea aminoacizilor care conțin sulf.
   Corectarea deficienței este importantă deoarece MSM are mai multe avantaje dovedite:
  1. Ameliorează răspunsurile alergice la alergenii alimentari și la polen. S-a dovedit că proprietatea antialergică a MSM este la fel de eficientă sau chiar mai eficientă decât medicamentele antihistaminice tradiționale.
  2. Ameliorează migrenele și durerile de cap.
  3. S-a demonstrat că suplimentarea zilnică a dozei ameliorează spectaculos și pe termen lung durerea provocată de artrita reumatoidă.
  4. Contribuie la prevenirea și contracararea constipației la persoanele cu SII și alergie la laptele de vacă.
  5. Contribuie la ameliorarea sforăitului, un simptom obișnuit al alergiilor alimentare. 
  6. Acneea, acneea rozacee și alte probleme ale pielii provocate de permeabilitatea intestinală și alergiile alimentare reacționează favorabil la suplimentarea cantității de MSM.
  7. Această suplimentare este utilă mai ales pentru persoanele care au dureri, rigidități și umflături provocate de alergii.
S-a demonstrat că MSM ameliorează alergiile din mai multe puncte de vedere. Se leagă la, sau acoperă mucoasa intestinului subțire, ceea ce poate contribui la calmarea inflamațiilor și la contracararea permeabilității intestinale. De asemenea, MSM furnizează bacteriile intestinale care crează aminoacizii antiinflamatori și antialergici importanți, cum ar fi metionina și cisteina. Cisteina crește producția de glutation; nivelul scăzut de glutation este asociat cu un risc ridicat al morții premature din diverse cauze.
MSM este la fel de sigur precum băutul apei, iar doza terapeutică zilnică variază de la 1 000 la 6 000 mg. Este mai eficient dacă este administrat împreună cu vitamina C. Reţineţi că MSM nu este ca aspirina sau cortizolul. O doză unică luată o singură dată nu este eficientă în ameliorarea simptomelor. Reducerea durerii, inflamaţiei şi a altor simptome alergice sunt vizibile într-un interval de la 2 până la 21 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu