Urluieli și fulgi. Terapii raw
Notări: Lg. = lingură; Lgţ. = linguriţă; făină = făină integrală (de graham); ou = totdeauna crud, de preferat doar gălbenuşul; sare = doar sare marină sau vegetală: urluială (crupe) = amestecuri de diferite cereale măcinate mari, plus mei; urluială moale = amestec de crupe înmuiate; zahăr = lactoză sau zahăr nerafinat (brut); fulgi = oricare din crudităţile obişnuite regimului naturist care se macină mare, se taie mărunt sau se zdrobesc. Nu fulgii preparaţi insustrial (sub aburi fierbinţi)!
Reţetă de ovăz
- 4 lg urluială de ovăz
- 1 lg crupe de susan sau migdale
- 2 lg ulei
- 1 lg miere sau zahăr
- 1 lgţ anason sau chimion
- miez de floarea soarelui crud (neprăjit)
Urluială dulce
- 4 lg urluială
- 2 lg ulei sau smântână
- 2 lg stafide
- 1 lg banană zdrobită sau măr ras
- 1 lgţ miere sau zahăr
- puţină ceapă
- 1 lgţ suc de lămâie
- 1 lgţ drojdie
Se amestecă şi se presară nuci sau migdale date prin maşină. Se pune mai puţin grâu fiind greu de mestecat, iar porumbul se dă prin maşina de tocat.
Urluială picantă
- 6 lg urluială muiată
- 1 lg drojdie de bere
- 1 lg verdeţuri, mirodenii
- 1 lg ulei
- 2 - 3 lg ceapă
- usturoi, sare, muştar sau hrean ras şi boia.
Urluială moale
- 2 lg urluială
- 1 ou
- 2 lg germeni de grâu
- 2 lg urluială de in
- 1 lg hrişcă
- 1 lg pulbere verde
- 1 lg drojdie de bere
- 2 lg ulei
- sare, ceapă, muştar
Preparat uscat de tărâţe
- 2 lg tărâţe
- 1 lg miez de floarea soarelui
- 2 lg migdale sau nuci tăiate mărunt
- 1 lg seminţe de in pisate
- 1 lg stafine înmuiate puţin
- 1 lg drojdie de bere
- 1 lg ulei
- 1 lg urluială de ovăz
- 1 lgţ suc de lămâie
- scorţişoară măcinată, miere
Amestecul trebuie foarte bine mestecat (în gură)
Târâţe picante
- 2 lg tărâţe
- 2 lg urluială de ovăz
- 2 lg seminţe de susan zdrobite
- 1 lg miez de floarea soarelui
- 1 lg pulbere verde sau verdeţuri
- 2 lg ulei
- 2 lg ceapă
- 1 lg drojdie de bere
- sare, mirodenii, hrean, usturoi, hrişcă
Germeni de grâu cu banane
- 1 banană zdrobită sau un măr ras
- 2 lg germeni de grâu
- 1 lg stafide
- 1 lgţ zeamă de lămâie
- scorţişoară
Sucul de lămâie se amestecă imediat cu banana zdrobită pentru a împiedica oxidarea.
După plac se mai pot adăuga: 1 lg hrişcă, pulbere minerală, un ou, 1 lg chimen. Grâu se pune puţin, iar porumbul se trece prin maşina de tocat.
Germeni de grâu cu roşii
- 3 lg germeni
- 1 lg seminţe de in zdrobite
- 1 roşie mărunţită
- 1 lg ulei
- 1 lg drojdie de bere
- ceapă, sare, mirodenii, puţin suc de lămâie
Germeni picanţi
- 5 lg de germeni
- 1 lg seminţe de in pisate
- 1 lg pulbere de plante medicinale sau verdeaţă
- 1 lg drojdie de bere
- 1 lg ulei
- 3 lg lapte
- 1 lg ceapă rasă şi usturoi, sare
Se ornează cu pătrunjel sau arpagic verde
Reţetă de năut
pentru cei cu munci grele
Reţetă de năut
pentru cei cu munci grele
- 2 - 3 lg năut bine înmuiat, zdrobit, stors şi trecut prin râşniţă
- 3 lg ulei
- 2 lg germeni de grâu
- 1 lg tărâţe
- 1 lg ceapă
- 1 lg drojdie de bere
- 1 lgţ pulbere de mirodenii (rosmarin, cimbru), sare, opţional puţină paprica
Se dă la mixer ( nu se umple recipientul)
Reţetă de soia
- 1 lg soia
- 1 lg grâu
- 1 lg orez
- 1 lg mei
- 1 lg seminţe de in
Totul se mărunţeşte şi se lasă 12 ore la înmuiat. Apoi se amestecă cu:
- 2 lg ceapă
- 2 lg ulei
- 1 lg pulbere de plante medicinale
- 1 lg drojdie de bere
- hrean ras, muştar, sare
Se garniseşte cu frunze de pătrunjel
Reţetă de mei sau orez
- 2 lg mei sau orez crud
- 2 lg susan
- 1 lg boabe de ovăz, totul bine pisat
- 1-2 lg tărâţe
- 1 lg drojdie de bere
- 1 lg ulei
- 1 roşie tocată
- sare, mirodenii, hrean
Se garniseşte cu felii de roşii
-//-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu