sâmbătă, 15 aprilie 2023

Vindecări cu sucuri

 Rețete pentru vindecări cu suc de zarzavaturi și de fructe crude


  • Afecțiuni ale oaselor - 300 g suc de morcov, 180 g suc de spanac, 100 g păpădie, 100 g gulie,  60 g lăptucă.
  • Afecțiuni renale - suc din: 300 g morcov, 150 g țelină, 100 g sfeclă, 60 cocos, pătrunjel.
  • Anemie - suc: 300 g morcov, 100 g spanac, 90 g sfeclă, 80 g gulii, 100 g sparanghel (toate sucuri)
  • Anghină pectorală - suc: 300 g morcov, 90 g sfeclă, 30 g castravete, 90 g spanac, 120 g țelină. 
  • Apoplexie, (paralizie din cauza tensiunii) - suc: 120 g spanac, 300 g morcovi, 60 g gulii, 120 g țelină, 90 g sfeclă, 120 g lăptucă. 
  • Astm - suc: 300 g morcov, 150 g hrean, 2 lămâi, 150 g ridichi,  140 g țelină. 
  • Ateroscleroză - usturoi pisat pus o noapte în lapte, apoi consumat pe stomacul gol. Se poate pune și lămâie. 
  • Auz - ridiche de lună
  • Boală de nervi - hamei și roiniță în ceai cu miere.
  • Boli ale veziculei biliare  - ridiche neagră, usturoi, ulei, lămâie. 
  • Boli de ficat - miere cu suc de ridiche.
  • Bube dulci - miere amestecată cu morcov. 
  • Calculi biliari - suc de lămâie în apă caldă, de câteva ori pe zi, timp de 3 - 4 săptămâni, plus 300 g suc de morcov, 100 g suc de sfeclă, 120 g suc de lăptucă, 50 g suc de castraveți. 
  • Ciroză (ficat bolnav) - 300 g suc de morcov, 150 g suc de sfeclă, 30 g suc de castraveți. 
  • Colită (inflamația colonului, cauza denutriției) - suc de morcovi, morcovi, crudități, legume, fructe.
  • Cistită, litiază urinară, prostată - suc: 300 g morcov, 90 g sfeclă, 30 g castravete. 
  • Diabet - 300 g suc de morcov, 100 g suc de țelină, 120 g lăptucă, 100 g suc de fasole verde, 60 g andive,  100 g țelină, 120 g pătrunjel. 
  • Diaree - 250 g suc de morcov, 100 g suc de spanac, 40 g suc de țelină.
  • Durere de stomac - o mână de țintaură, 4 linguri de miere, într-un litru de apă fiartă.
  • Dureri nevralgice, reumatism - frecții cu miere și cu apă de var.
  • Encefalită - 60 g suc de pătrunjel, și de 3 - 4 ori pe zi clisme.
  • Epilepsie - suc: 300 g morcov, 160 g spanac, 100 g sfeclă,  120 g lăptucă, 30 g castraveți,  30 g pătrunjel. 
  • Erizipel - la fel ca la epilepsie. 
  • Gastrită - suc: 300 g morcov, 100 g spanac, 100 g sfeclă, 30 g castraveți. 
  • Gripă - ceai pectoral, usturoi 3 - 4 căței, băi de abur, lămâie multă.
  • Gută - (inflamația încheieturilor) - suc: 300 g morcov, 110 g țelină, 100 g spanac, 100 g sfeclă, 30 g pătrunjel. 
  • Guturai - miere încălzită; se trage pe nări. Ceai de tei cu multă miere și lămâie. 
  • Hepatită - suc: 300 g morcov, 100 g sfeclă, 30 g castravete,  60 g cocos, 60 g pătrunjel, 150 g țelină. 
  • Hipotensiune - suc din: 300 g morcov, 90 g spanac, 120 g sfeclă,  129 g castravete, 30 g teci fasole verde.
  • Impetigo - miere și usturoi în părți egale, uns seara și dimineața. 
  • Impotență - spanac, morcov, sfeclă, castraveți, țelină, lăptuci,  miere.
  • Nevroză - suc: 300 g morcov, 100 g țelină, 60 g spanac, 30 g pătrunjel. 
  • Reumatism - împachetări cu ferigă, alimente cu vitamina C (mărar, varză, cartofi cruzi).
  • Ulcer duodenal - se bea de mai multe ori pe zi suc de varză, suc de cartofi, de ceapă, toate amestecate, plus sucuri de zarzavat. Se evită alimentele tari.
   Ceaiul de nalbă cu miere vindecă rinichii, inima, ficatul și dă poftă de mâncare.
   Drojdia de bere - foarte bună zilnic câte puțin. 
   Păpădia conține multe substanțe necesare organismului, ca: K, Ca, Mo, Si, P, Na.
   Ridichea de lună, sursă de vitamine, întărește auzul.
   Sucurile de varză, țelină, morcov, cartof, într-o cură de trei săptămâni vindecă bolile de inimă, de stomac, și altele.
   Sucul de urzici conține vitamina C, arsenic, sulf, fosfor, iod, silicați, elimină toate otrăvurile, lungește viața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu