miercuri, 8 noiembrie 2023

Secară

 Secară
Secale cereale

  • Principalii constituenți cunoscuți: nitrați de carbon; materii azotate; săruri minerale (fier, calciu).
  • Proprietăți: 
    ─   Fluidifiant sanguin.
    ─   Antisclerotic
    ─   Energetic
    ─   Constructor

Indicații:
   ─ Hipervâscozitate sanguină
   ─ Arterioscleroză
   ─ Afecțiuni vasculare
   ─ Hipertensiune
   ─  Recomandată sedentarilor

Mod de folosire:
   ─ Pâine de secară
   ─ Decoct cu 30 g de semințe la un litru de apă (răcoritor, emolient, laxativ)

N.B.
   ─ Arterioscleroza, maladiile cardiovasculare sunt rare sau inexistente la populațiile care consumă cu regularitate pâine de secară.

   
Jean Valnet - Tratamentul bolilor prin legume fructe și cereale, Editura Ceres, București 1987


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu