joi, 29 iunie 2023

Familii de alimente

 Familii

de alimente

  1. Amaranthaceae: sfeclă, spanac
  2. Anacardiaceae: fistic, mango, nuci caju
  3. Anatidae: gâscă, rață
  4. Apiaceae: chimion, coriandru, fenicul, mărar, morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină
  5. Arecaceae: curmale, nucă de cocos
  6. Asparagaceae
  7. Asteraceae
  8. Betulaceae
  9. Bovidae
10. Brasicaceae
11. Bromeliaceae
12. Cervidae
13. Crustacee
14. Columbidae
15. Cucurbitaceae
16. Ericaceae
17. Fagaceae
18. Gramineae
19. Grosulariaceae
20. Lamiaceae
21. Lauraceae
22. Leguminosae
23. Leporidae
24. Malvaceae
25. Moluște
26. Moraceae
27. Musaceae
28. Numididae
29. Octopode
30. Oleaceae
31. Phasanidae
32. Rosaceae
33. Rubiaceae
34. Rutaceae
35. Solanaceae
36. Suidae        

37. Theaceae
38. Tuberaceae
39. Verbenaceae
40. Vitaceae

41. Miere 

PEȘTE
     DE APĂ DULCE
42. Acipenseridae
43. Centrarchidae
44. Clupeidae
45. Cyprinidae
46. Esocidae
47. Moronidae
48. Osmeridae
49. Percidae
50. Salmonidae

               OCEANIC
51. Anguillidae
52. Ariidae
53. Clupeidae
54. Engraulidae
55. Gadidae
56. Mugilidae
57. Pleuronectidae
58. Rajidae
59. Salmonidae
60. Scombridae
61. Sebastidae
62. Serranidae
63. Sparidae


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu